Italian Chef in Eilat
ב "לה פיאצה נאפולי" אילת
Sefi Stefano Baruch
Pizzaiolo & Pasta Chef
"לה פיאצה נאפולי"
שף איטלקי באילת
,
משתמש בחומרי גלם טריים ,איכותיים וקשרים
פיצות-פסטה-סלטים
מוסמך
Sefi Stefano Baruch
Certificated Pizzaiolo & Pasta Chef
דרום איטליה-ישראל: "לה פיאצה נאפולי" מביאה בשורה איטלקית
לאילת אז מה מושך בכל שנה תיירים רבים לעיר אילת? מלונות מכוכבים, אינספור אטרקציות, חופים מרהיבים וטיילת שוקקת. מעתה, מצטרפת לרשימה היוקרתית הזו גם מסעדת "לה פיאצה נאפולי", שמביאה את מטעמיה של דרום איטליה אל עיר הנופש הדרומית של ישראל. בון אפטיטו!
ספי סטפנו, מי שעומד מאחורי הפנינה האיטלקית-אילתית, נולד וגדל באיטליה. בשנת 1996 (בחישוב זריז: לפני כ-26 שנים), החליט לעזוב את ארץ המגף לטובת עלייה לישראל. את השנים מאז עלייתו ארצה העביר במקום ובעיסוק שאהב מאד: קברניט בים. בדיוק כשחשב שאין מים עמוקים יותר לשחות בהם, החליט לעזוב את אהבתו למען אהבתו הישנה: המטבח האיטלקי. "כאיטלקי, חשתי השתוקקות וגעגועים לאוכל המסורתי-האותנטי שהכרתי", מספר לנו ספי. "במשך שנים כאבתי את העובדה שאין באילת מסעדה המגישה אוכל איטלקי אמיתי, וכבשלן ביתי השתעשעתי לא מעט במחשבה לפתוח מקום כזה". זה אמנם לקח לא מעט זמן, אך בסוף זה קרה: המחשבות על המקום הפכו לטרטוריה איטלקית בשם "לה פיאצה נאפולי". למרות שהמסעדה הביתית פתוחה רק כחודש, הניחוח האיטלקי האופף אותה הגיע אל אפם וליבם של המקומיים והתיירים הפוקדים אותה מאז בכל ערב. התרבות האיטלקית בעיר הדרומית: "לה פיאצה נאפולי"
"לה פיאצה נאפולי" מתוארת כטרטוריה, ואלו ביניכם שכבר ביקרו בארץ המגף יודעים כי לתיאור הזה ישנה משמעות רבה. שיעור קצרצר באיטלקית-קולינארית: לצד המסעדות הגדולות, גם ישנן מסעדות שכונתיות-אינטימיות המגישות אוכל ביתי. אלו הן הטרטוריות וכזו היא האיטלקית החדשה בעיר אילת. "כאן במסעדה אנחנו שואפים להגיש אוכל ביתי חם ומנחם, בדיוק כפי שמגישות המאמות והסבתות האיטלקיות". ואכן, המנות המוגשות בטרטוריה מבוססות על מתכונים של סבתות מדרום איטליה. בין היתר, את בצק הפיצה והרטבים השונים, מכין ספי במקום. הרצון להעביר את הסועדים בחוויה איטלקית-אותנטית, הביא את ספי לבחור את הספקים השונים בקפידה ולברור את חומרי הגלם ברגישות ובתשומת לב אדירה. הפסטות, שמן הזית ואפילו הקמח – כולם איטלקיים. צ'או נאפולי, בון אפטיטו אילת טרטוריות איטלקיות-מסורתיות מגישות אוכל נגיש במחירים נגישים. כך גם ב"לה פיאצה נאפולי" הנצמדת לנוסחת ה"פשוט וטעים", ולתמחור הוגן עבור כל מנות התפריט. תשמחו לדעת כי תוכלו להרכיב לעצמכם את מנת החלומות האיטלקית שלכם עם בחירת סוג הפסטה – מספגטי ועד רביולי, ושידוכה לרוטב החביב עליכם – מעגבניות שרי טריות עם שום, בזיליקום ושמן זית (49 שקלים) ועד שמנת ופטריות פורצ'יני (65 שקלים).
כיאה למסעדה איטלקית אותנטית, גם בלבה של "לה פיאצה נאפולי" ממוקם טאבון. "הטאבון נבנה עבורי בהתאמה אישית. הצגתי את הדרישות שלי לצד הוראות מדויקות – מהקוטר ועד עובי הדפנות, כך שהוא יעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר. בנייתו לקחה אמנם יותר מחודש אך התמורה בהחלט שווה את זה", מספר לנו ספי. אז אלו ביניכם שאיטליה עבורם היא (גם) פיצה, ישמחו לגלות כי התפריט כולל לא פחות מ-13 סוגי פיצות, ביניהם: פיצה עם טונה, מוצרלה, עגבניות ובזיליקום (60 שקלים) ופיצה גבינת גורגונזולה (65 שקלים) עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום. בימים אלו מתגבש תפריט הקינוחים המלא. עד אז, תוכלו לחתום את המסע האיטלקי שלכם באילת בגלידות איטלקיות ובטירמיסו המוכנים במקום.
"לה פיאצה נאפולי", האגס 24, אילת
טל' להזמנות 08-6332071
ראשון עד חמישי – 17:00-23:00
שישי – סגור
שבת - לאחר יציאת שבת עד 23:30
כשר